Retouren & service

Service

Hoewel Vitility ernaar streeft om het aantal klachten tot nul te beperken, kan het toch voorkomen dat u een probleem of een klacht heeft. Mocht dit het geval zijn willen wij u vriendelijk vragen om uw probleem of klacht aan ons kenbaar te maken, zodat wij deze snel en correct in behandeling kunnen nemen.

Herroepingsrecht

U heeft het recht de overeenkomst tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, niet zijnde de vervoerder, de goederen fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons daarvan op de hoogte stellen door middel van het invullen van ons retour formulier.

Mocht u gebruik maken van uw herroepingsrecht, dan heeft u na het invullen en verzenden van het retour formulier nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, moet het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten, die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval binnen 14 dagen nadat u heeft laten weten van de aankoop af te willen zien, van ons terug. De verzendkosten voor het terugsturen van het product naar de verkoper door de consument zijn wel voor rekening van de consument. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Het retour adres staat vermeldt op het retour formulier dat bij de bestelling wordt geleverd.

U kunt ook gebruik maken van het European modelform for revocation om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop af ziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Indien u gebruik wenst te maken van uw herroepingsrecht en slechts een deel van uw bestelling retour stuurt, dan worden de verzendkosten niet vergoed. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij gaan over tot terugbetaling zodra wij de goederen en het volledig ingevulde retour formulier hebben terugontvangen, of u indien heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden. Ook in het geval u een deel van de bestelling retourneert, zijn de kosten voor retour van u thuis naar de leverancier voor uw rekening. Raadpleeg voor de exacte verzendkosten uw vervoerder;

Producten die speciaal volgens de specificaties van de consument gemaakt zijn, zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.